Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3. ÉVAD: 1996-1997

The One With The Princess Leia Fantasy 1996. szeptember 19.   301
A Leia Hercegnő fantázia  
Monica pocsékul van a Richarddal való szakítás után. Joey ki nem állhatja, hogy Janice folyton a nyakukon lóg, aki azonban – hogy jobban megismerjék egymást – elhívja őt egy közös "bulizós napra". Ross és Rachel szexuális fantáziákról beszélgetnek, Ross egyik fantázia: "Leia hercegnő arany bikinije". Rachel később elmeséli Phoebe-nek és Monicának Ross fantáziálását. Phoebe megpróbál segíteni Monica kialvatlanságát. Ross és Chandler most ugyanúgy megbeszélik személyes dolgaikat, mint a lányok, de ez okoz némi kényelmetlenséget Rossnak a későbbiekben. Monica papája tűnik fel végül és megnyugtatja lányát.
 
The One Where No One's Ready 1996. szeptember 26.   302
Senki sincs készen  
Ross fontos estének néz elébe, ám senki sincs indulásra készen. Joey és Chandler székekről és ruhákról veszekednek. Joey leönti Phoebe ruháját. Monica meghallgatja Richard egy régi telefonüzenetét, amiről azt hiszi, hogy az esetleg újonnan érkezett. Így aztán Ő is üzenetet hagy neki, amit később megpróbál letörölni, de ezzel csak ront a helyzeten. Rachel nem bírja eldönteni, hogy mit vegyen fel, erre Ross bedühödik, mire Rachel megsértődik és úgy dönt, hogy mégse megy el… hacsak Ross meg nem iszik egy pohár zsírt.
 
The One With The Jam 1996. október 3.   303
A lekvár  
Joey ugrál az ágyon, leesik és kificamodik a karja. Monica, – hogy az esze ne mindig Richardon járjon – megpróbálja lefoglalni magát. Először egy csomó lekvárt csinál, aminek Joey nagyon örül. Aztán spermadonorokat válogat magának és rátalál Joey adatlapjára. Phoebe-t, nővérének ostromlója, Malcolm követi… később Phoebe kezd vele randizni. Chandler tanácsot kér a kapcsolatában felmerült problémák miatt Racheltől és Rosstól. Ross titokban elmeséli neki a "karold át és forgasd el" trükköt, ami némi extra fekvőhelyet biztosít az ágyban. Chandler kipróbálja, ám a dolog rosszul sül el és a padlóra borítja vele Janice-t.
 
The One With The Metaphorical Tunnel 1996. október 10.   304
A metaforikus csatorna  
Joey feltűnik a Tejmester 2000 reklámjában. Phoebe elfelejti átadni neki egy meghallgatásra hívó üzenetét… amit megold azzal, hogy az ügynökének adja ki magát felhívja a szereposztásért felelős személyt. Joey megkéri, hogy legyen a főállású ügynöke. Ross nehezen viseli, hogy fia Barbie-babával játszik és megpróbálja megszerettetni vele a "fiús játékokat". Chandler fél az "elkötelezettség alagútjától", míg Joey meg nem győzi, hogy szembe kell néznie a félelmeivel, ekkor Chandler átesik a ló túloldalára, és ezzel elijeszti Janice-t. Monica és Rachel örülnek, hogy Chandler átjutott az "alagút" felőlük lévő végére és jégkrémmel vigasztalják. A rész végén feltűnik a kis Ross, amint női ruhában énekel.
 
The One With Frank, Jr. 1996. október 17.   305
Phoebe öccse  
Joey egy kicsit túllép a postaláda-készítés projektjén és végül egybeépíti a TV és Hifi-állvánnyal és így végül elkészít egy nagyon nagy, ajtókat is takaró szekrényt. Mellesleg Monica fürdőszoba padlóját is "rendbe hozza". Phoebe féltestvérével, ifjabbik Frankkel találkozik abban a reményben, hogy jobban megismerheti Őt. A fiú félreérti, mikor Phoebe arról beszél, hogy "masszíroz, meg ilyenek". A társaság tagjai összegyűjtenek 5 híres embert, akikkel lefekhetnek anélkül, hogy társuk balhézna. Ross nagy nehezen leszűkíti listáját, le is laminálja, de pont Isabella Rosselinivel fut össze a kávézóban, akit nagy nehezen lehúzott a listájáról.
 
The One With The Flashback 1996. október 31.   306
Régen volt  
Janice kérdését követően a csapat tagjai visszaemlékeznek néhány, 3 évvel korábbi eseményre: Chandler lakótársat keres, a "Csini Pucér Pasi" hízni kezd, Phoebe titokban elköltözik Monicától, a Bár bezár és Kávéház lesz belőle. Mr. Heckles akár oboázhatna is, Rachel a Berry-vel való házasságot fontolgatja, Mr. Heckles kiadja magát Chandler lakótársának, Ross boldog, hogy Carol talált végre egy barátnőt – egy bizonyos Susant. Kiderül, hogy annak idején majdnem összejött Monica és Joey, Rachel és Chandler, Phoebe és Ross.
 
The One With The Racecar Bad 1996. november 7.   307
A Forma 1-es ágy  
Monica és Phoebe Janice jövendőbeli ex-férjének boltjában, a Matrackirályban vásárol, aztán Monicának egy másik ágyat szállítanak, amit a Joey vérző orrával foglalkozó Phoebe nem vesz észre. Rachel és Ross a lány apjával vacsorázik, ami nem sikerül valami jól, azonban másnap reggelizés közben Ross és Dr. Green végre talál egy pontot, melyben egyetértenek. Günther Rachelről álmodozik. Joey "szappanopera-szereplést" tanít. Miközben megpróbálják visszacserélni a Forma 1-es ágyat, melyet csak a fiúk élveznek, Joey meglátja Janice-t a leendő ex-férjével csókolózni.
 
The One With The Giant Poking Device 1996. november 14.   308
A Bökőszerszám  
Phoebe kerüli a fogorvost, mert valahányszor elmegy, mindig meghal valaki. Joey elmondja Chandlernek, hogy látta Janice-t csókolózni a férjével, mire számonkéri Janice-t. A nőnek választania kell a két férfi között, és úgy tűnik, hogy Chandlert választja, de Ő viszont úgy érzi, hogy nem felelhet egy házasság szétszakításáért. Így Chandler szenved a szakítás miatt. Rossnak sürgős dolga van a Múzeumban, így Rachel vigyáz Benre. Monica beüti Ben fejét egy gerendába, de próbálja Ross elől titkolni. A "Csúnya Pucér Pasi" mozdulatlanul fekszik, ezért a csapat egy nagyon hosszú piszkáló eszközt készít kínai evőpálcikákból, hogy meggyőződjenek róla, nem halott-e.
 
The One With The Football 1996. november 21.   309
Az Amerikai Futball  
Míg a fiúk amerikai focit néznek a tévében, a lányok főznek. Majd elhatározzák, hogy lemennek, és hatan játszanak Ők is. Monica és Ross a "Geller-kupáért" versenyez, Joey és Chandler egy holland lány kegyeiért. Rachelt nem hagyja senki, hogy labdához érjen, mindig csak "előre küldik", így Ő elmegy kajáért. Később a lányok játszanak a fiúk ellen és Phoebe mindig "mellbedobással" győz.
 
The One Where Rachel Quits 1996. december 12.   310
Rachel felmond  
Günther újra tanítja Rachelt a pincérnősködésre, aki ettől úgy érzi, hogy ideje felmondani a kávéházban. Ross véletlenül eltöri egy kislány lábát, aki cserkész-sütiket árult, de így Ross veszi át a helyét, hogy eljuthasson az űrtáborba. Monica gyerekkori sütimániája visszatér, Joey pedig egy karácsonyfaárusnál talál munkát. Phoebe megpróbál belenyugodni a karácsonyfa-lét kegyetlenségébe.
 
The One Where Chandler Can't Remember Which Sister 1997. január 9.   311
Chandlernek fogalma sincs  
Joey kártyatrükkökkel szórakoztatja a csapatot. Chandler – aki még mindig depressziós a Janice-szel való szakítás miatt – Joey egyik nővérével kavar lakótársa szülinapi buliján, de másnap képtelen rá visszaemlékezni, hogy melyikkel. Meglátogatja a Tribbiani családot, azt remélve, hogy rájön, kivel volt előző éjjel, de csak még nagyobb bajt okoz azzal, hogy megcsókol egy másik nővért. Rachel találkozik Markkal, aki összehoz neki egy felvételi beszélgetést a Bloomingdale's Áruházban, de Ross aggódik Mark indítékai miatt. Phoebe randizik a Monicáék feje fölött lakó zajos pasival, akit vonzereje láthatólag minden helyzetben kisegít.
 
The One With All Jealousy 1997. január 16.   312
A féltékenység  
Rachel első napja új munkahelyén. Ross továbbra is féltékeny Markra. Chandler legénybúcsút szervez unokaöccsének. Joey-t meghallgatásra hívják egy Broadway-musicalbe, ám Ő nem tud táncolni. Gunther változatlanul odavan Rachelért. Monica beleesik egyik munkatársába, Julioba, aki verseket ír neki, ám – mint kiderül – az nem túl hízelgő rá nézve. Ross a legénybúcsún megismert sztriptíztáncosnővel közösen viszi játszani Bent és a nő kisfiát, ami féltékennyé teszi Rachelt.
 
The One Where Monica And Richard Are Just Friends 1997. január 30.   313
Monica és Richard csak barátok  
Monica és Richard véletlenül összefutnak egy videotékában és úgy döntenek, hogy újra találkozni fognak, csak mint barátok – ezen a ponton azonban nem tudnak megállni. Phoebe Roberttel randizik, akinek a rövidgatyái egy kicsit túl sokat láttatnak. Ross és Chandler viszont nem tudja, hogy mondhatnák ezt meg neki. Joey és Rachel egymás kedvenc könyveit olvassák: a Ragyogást és a Kisasszonyokat.
 
The One Where Ross And Rachel Take A Break 1997. február 6.   314
Phoebe régi társa  
Phoebe korábbi énekes partnere, Leslie, fellép a Central Perkben és arra kéri Phoebe-t, hogy játszanak újra együtt. Így is lesz – bár Phoebe nehezen adja be a derekát, merthát, ha egyszer Ő megsértődik… – de problémák adódnak, amikor Leslie eladja a Büdös Macskát egy cicaalom-gyártó cégnek. Chandler összefut egy bizonyos Ginger nevű lánnyal a férfi WC előtt és randira hívja. Kiderül, hogy Joey már régebben randizott Vele, bár egy véletlen balesetben tűzre dobta a lány műlábát. Chandler megbarátkozik a lány műlábával, ám amikor Ginger megtudja, hogy a fiúnak 3 mellbimbója van, azonnal szakít Vele. Ross továbbra is féltékeny Markra. Chandler leoperáltatja harmadik mellbimbóját.
 
The One Where Ross And Rachel Take A Break 1997. február 13.   315
Ross és Rachel szakít  
Phoebe egy diplomatával randizik, aki nem beszél angolul. Meggyőzi Monicát: tartson velük, hogy a tolmácsnak is legyen partnere. Chandler és Joey a fénymásolós (Xeroxos) csajt bámulják, aki mindkettőjüket elhívja táncolni. Ross belerondít Rachel késő esti sürgős melójába, ez veszekedéshez vezet és Rachel szünetet akar tartani egy kicsit. Ross el is megy – buliba a fiúkkal. … és végül a Xeroxos csajjal, Chloeval csókolózik.
 
The One The Morning After 1997. február 20.   316
Másnap reggel  
Rachel sajnálja, hogy veszekedett Ross-szal, és úgy dönt, hogy béküljenek ki és felhívja Rosst, hogy elmegy hozzá munka előtt, miközben Ross a Xeroxos csaj mellett ébred. Chandler és Joey meggyőzik Rosst, hogy ne mondja el Rachelnek, Ő meg azon fáradozik, hogy Rachel valahogy rá ne jöjjön, de persze Gunther elmondja Neki. Monica és Phoebe kipróbálják a TV-Shopban hirdetett "fájdalommentes" lábgyantát. A csapat beszorul Monica szobájába, amíg Ross és Rachel megpróbálják megbeszélni és rendezni kapcsolatukat.
 
The One Without The Ski Trip 1997. március 6.   317
A sítúra  
Ross és Rachel összeveszése miatt a csapat tagjai külön-külön próbálnak találkozni velük. Chandler – mivel barátaik szakítása a szülei válását juttatja eszébe – újra dohányozni kezd. Rachel Ross kivételével mindenkit síelni hív a hétvégére, ám egy parkolónál kizárják magukat a kocsiból. Rachel nem akarja Rosst segítségül hívni, ezért Phoebe és Monica a tudta nélkül hívják. Jön is segíteni – miután Carol úgy rugdossa ki, mert már így is elszúrta az Ő évfordulójukat Susan-nel – ám később az Ő, illetve Carol kocsija robban le.
 
The One With The Hypnosis Tape 1997. március 13.   318
A hipnózis kazetta  
Rachel hipnózis kazettát ad Chandlernek, hogy segítsen neki leszokni a dohányzásról, ám a kazetta nőknek készült és nagyon is használ. Phoebe öccse, ifjabbik Frank bejelenti, hogy megnősül, kiderül, hogy nála jóval idősebb háztartástan tanárát akarja elvenni. Phoebe megpróbálja kettészakítani a párt, ám ez végül nem sikerül neki. Monicát egy vendége hívja vacsorázni, akiről kiderül, hogy milliomos. De csak egy pizzára hívja… Rómába.
 
The One With The Tiny T-Shirt 1997. március 27.   319
A kinőtt póló  
Monica továbbra is randizik Pete-tel, de még mindig nem vonzódik hozzá, bár Ő abban reménykedik, hogy ezen változtatni tud majd. Joey főszerepet kap egy darabban, de ki nem állhatja a női főszereplőt, míg rá nem jön, hogy igazából tetszik neki a lány. Mark randira hívja Rachelt. Rachel áthívja Rosst, hogy visszaadhassa neki a cuccát, mire Ross berág és visszaköveteli az összes holmiját, még a kinőtt pólóját is, amiben Rachel annyira szeret aludni. Végül persze Ross visszaadja neki. Később Ross rájön, hogy Rachel Markkal randizik, és megpróbálja őket Chandlerék ajtó-lyukán keresztül meglesni. Phoebe a Pókemberről álmodozik.
 
The One With The Dollhouse 1997. április 10.   320
A babaház  
Ross és Monica Silvia nevű nagynénje meghal és egy szép babaházat hagy a lányra. Monica meghívja Phoebe-t is játszani, de nem igazán tetszenek neki barátnője ötletei. Erre saját babaházat épít, ami sokkal jobban tetszik a többieknek is. De sajnos a ház kigyullad. Joey Kate (színésznő-társa) után sóvárog, de mivel nem kaphatja meg, ezért a beugrójával kavar. Aztán a dolgok mégis felforrósodnak Joey és Kate között, és végül az ágyban kötnek ki… A fiúnak azonban ez sokkal többet jelent. Rachel összehozza a főnöknőjét Chandlerrel egy randira, a nőnek bejön a fiú, de Ő nem viszonozza érzéseit. Azt ígéri, hogy felhívja, persze esze ágában sincs… és ezzel kellemetlenséget okoz Rachelnek.
 
The One With a Chick. And a Duck. 1997. április 17.   321
A csibe és a kacsa  
Az étterem, ahol Monica dolgozik, bevezeti a görkoris felszolgálást, ami a lánynak nem megy igazán jól. Pete vesz egy éttermet, és felkéri a lányt főszakácsnak, aki nem biztos benne, hogy elfogadhatja, mivel nem viszonozza a fiú érzéseit. Erre Pete kitalál egy történetet egy másik nőről, hogy Monica elhiggye, hogy már nem akar Tőle semmit. Phoebe persze átlát a dolgon, de megígéri, hogy nem mondja el barátnőjének. Joey vesz egy kiscsibét Chandlernek, de hogy ki törődjön vele, azon már összevesznek, mint egy házaspár. Ross esélyt kap, hogy szerepeljen a tévében egy paleontológus vitaműsorban, de inkább Rachelt kíséri a kórházba, akit Monica feldöntött még a görkorijával. Monica szakítani akar Pete-tel, de aztán csókolóznak… és a lány végre vonzalmat érez Pete iránt.
 
The One With The Screamer 1997. április 24.   322
Az ordítozós  
Phoebe naphosszat lóg a telefonvonalon, hogy még azelőtt megjavítsák, mielőtt a garancia lejár. A társaság Joey premierjére megy. Rachel egy bizonyos Tommy-val randizik, aki egész kedvesnek látszik, kivéve amikor az emberekkel üvöltözik. Ám ezt csak Ross látja, de senki nem hisz neki. Végül a lány otthagyja, akivel érkezett, mert mindig csak az "üvöltözős pasit" lesi. Joey-ék előadása rossz kritikákat kap, ami miatt a rendező azonnal szakít Kate-tel, mire az egész éjszakát átbeszélgetik és beleszeretnek egymásba. A lány azonban állásajánlatot kap Los Angelesben és úgy dönt: elutazik.
 
The One With Ross's Thing 1997. május 1.   323
Ross izéje  
Ross egy kinövést talál a fenekén, de gőze sincs, hogy mi lehet az – de másnak se. Orvosról orvosra jár, ahol "kiállítási darabnak" tekintik, végül Phoebe gurujánál köt ki. Phoebe két pasival randizgat: Vince-szel, az izmos tűzoltóval, és Jasonnel, az érzékeny tanárral. Megpróbálja, de képtelen eldönteni, hogy melyikkel szakítson. Pete távoli útról telefonál és közli Monicával, hogy beszélniük kell, erre a lány megijed. A csapat Pete lakására megy Monicával, hogy meglocsolják a virágokat. Joey talál egy 50.000 dolláros csekket, melyet egy gyűrű tervezőjének adtak, Rachel persze egyből elkezdi Monica esküvőjét tervezgetni, pedig végül kiderül, hogy egészen másról van szó…
 
The One With The Ultimate Fighting Champion 1997. május 8.   324
Az utcai harcos bajnok  
A Kávézóban fura jelenetet lát a Csapat két férfi között. Monica pasija, Pete ringbe száll az utcai harcosok kupájáért. Veszít…, veszít… és mindig veszít, de nem adja fel, ezért a lány szakít vele, hogy ne kelljen végignéznie, hogy vereti agyon magát. Chandler új főnökének az a szokása, hogy állandóan a fiú fenekére ver, amit többféleképpen próbál lekezelni. Phoebe engedélyt kér Racheltől, hogy összehozza Rosst Bonnie-val, a barátnőjével. Rachel belemegy, mert azt hiszi, hogy Bonnie még mindig borotválja a fejét. Később azonban rádöbben, hogy Bonnie-nak mostanában egész sok haja van.
 
The One At The Beach 1997. május 15.   325
A tengerparton  
Phoebe ráakad szüleinek fényképére azok egy barátjával – akit szintén Phoebe-nek hívnak – és megkeresi őt. A nő a tengerparton lakik, így elhatározzák, hogy hétvégére mindannyian odamennek. Monica a tönkrement kapcsolatát siratja, mire Chandler felajánlja, "ha minden kötél szakad", Ő lesz a pasija. Monica kineveti, mire Chandler mindenáron be akarja bizonyítani, hogy Ő igenis potenciális pasijelölt. Joey egy sztriptízpókert akar, amit később mindenki élvez, rajta kívül… Rachel és Ross flörtölnek… mígnem beállít Bonnie. Phoebe megtudja, hogy a másik Phoebe-nek gőze sincs, hogy hol lehet az apja, Frank… ám arra is rájön, hogy ez a Phoebe az igazi anyja. Rachel ráveszi Bonnie-t, hogy újra borotválja a fejét, ami Rossnak nem tetszik. Rachel elárulja, hogy azért beszélte rá Bonnie-t a borotválásra, mert még mindig szereti a fiút, és Rossnak döntenie kell…