Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


6. ÉVAD: 1999-2000

The One Where After Vegas 1999. szeptember 23.   601
Vegas után  
Ross és Rachel egy ágyban ébrednek, de csak arra emlékeznek, hogy nem történt kettejük közt semmi éjjel. A reggelinél a többiek elmondják nekik, hogy mi történt. Megdöbbenek, és elhatározzák, hogy amint hazaérkeznek, töröltetik a házasságot. Ross megígéri Rachelnek, hogy elintézi, de nem csinál semmit. Chandler és Monica nem akar még összeházasodni, de egyikük sem akar visszalépni, ezért elhatározzák, hogy várnak egy újabb jelre… habár az jön egy pár, mégsem foglalkoznak vele. Végül a fiú azt javasolja, hogy költözzenek össze. Joey, aki Phoebe taxijával megy haza, megkéri a lányt, hogy tartson vele. Megígéri, hogy jó buli lesz, de szinte az egész utat átalussza.
 
The One Where Ross Hugs Rachel 1999. szeptember 30.   602
Ross megöleli Rachelt  
Ross még mindig nem intézkedett a házasság törléséről, de van egy őrült indoka rá, hogy miért nem. Úgy érzi, hogy senki sem randizna olyan férfival, aki háromszor vált el. Phoebe és egy csapat nő meggyőzi, hogy még mindig szerelmes Rachelbe. Ő ezt visszautasítja, és hogy bebizonyítsa igazát, elmegy az ügyvédjéhez, hogy megcsinálják az anuálást. De rá kell jönnie, hogy ez sokkal bonyolultabb, mint gondolta, ezért mindent be kell vallania Rachelnek. Monica és Chandler bejelentik összeköltözési szándékukat. Joey boldog, bár fél, hogy elveszíti legjobb barátját, Rachel viszont nem is foglalkozik a dologgal, amíg rá nem jön, hogy barátai komolyan gondolják az összeköltözést.
 
The One With Ross's Denial 1999. október 7.   603
Ross nem intézkedik  
Phoebe-nek van egy Denise nevű szobatársa, akiről senki sem hallott még. Rachel új lakást keres, Joey és Ross is felajánlja, hogy költözzön hozzá. Bár Ross nem tudja, hogy ez valóban jó ötlet-e. Phoebe továbbra is mondja neki, hogy még mindig szerelmes Rachelbe, de Ő ezt visszautasítja. Monica és Chandler arról veszekednek, hogy mit csináljanak Rachel szobájával és Chandler bútoraival. Joey új szobatársat keres, persze lány személyében. Ross továbbra sem mondja el Rachelnek, hogy még mindig házasok.
 
The One Where Joey Loses His Insurance 1999. október 14.   604
Joey elveszti a biztosítását  
Rachel átköltözik Rosshoz. Egyszercsak kap egy telefonhívást, amiből kiderül, hogy még mindig házasok. Phoebe jósnője azt jósolja neki, hogy ezen a héten meg fog halni. Ross vendégelőadó lesz az egyetemen. Ideges, ezért amikor az órán megszólal, orosz akcentussal kezd el beszélni. Joey-nak megszűnik a betegbiztosítása, mert már régóta nem dolgozott. Az ügynöke, Estelle - aki tévesen azt hitte, hogy már nem Ő az ügynöke - elintéz néhány meghallgatást. Súlyzózás közben sérvet kap, de addig nem akar kórházba menni, amíg nincs újra biztosítása, ahhoz viszont szerepet kell kapnia.
 
The One With Joey's Porsche 1999. október 21.   605
Joey Porsche-ja  
Rachel és Ross elmennek a bíróhoz, hogy töröljék a házasságot, és kiteregetnek egymásról mindent. A bíró úgy dönt, hogy nincs elég indok az anuálásra, ezért elmennek Ross ügyvédjéhez a válás miatt. Ross nyilvánvalónak érzi, hogy még mindig szereti Rachelt. A lány bevallja, hogy az Ő ötlete volt a házasság. Joey talál egy Porsche kocsikulcsot. Elhatározza, hogy megvárja a tulajt. Hirtelen az emberek olyan kedvesek lesznek vele, de mikor az igazi tulajdonos elviszi a kocsit, már nem. Phoebe, Monica és Chandler vigyáznak a hármasikrekre. Chandler lenyeli egy játék darabját, ezért Monica elviszi orvoshoz, így Phoebe egyedül vigyáz a gyerekekre.
 
The One On The Last Night 1999. november 4.   606
Az utolsó este  
Chandler megpróbál egy kis pénzt adni Joey-nak, hogy pár hónapig átvészelje szobatárs nélkül. Ám Ő nem fogadja el, erre Chandler rögtönöz egy játékot, aminek a neve: "Csésze" és hagyja barátját nyerni. Később Joey megtanítja Rosst Csészézni és elveszti az összes pénzt, amit korábban nyert. Amíg Rachel pakol a költözéshez, összeugranak Monicával. Ross nem tud segíteni a pakolásban, mert azt mondja, hogy vigyáznia kell Benre. Mivel húga átlát a lakásába, csinál egy ál-Bent, hogy átverje őket.
 
The One Where Phoebe Runs 1999. november 11.   607
Phoebe fut  
Rachel és Phoebe új lakótársakként elhatározzák, hogy minden reggel együtt fognak futni a parkban. Ám Phoebe furcsa mozgása zavarba hozza barátnőjét. Joey egy gyönyörű lakótársat talál maga mellé Janine személyében, akivel igyekszik kerülni a flörtölést. Azt hiszi, hogy a lány érdeklődik iránta és Rosst és Chandlert kérdezi meg, hogy mivel hárítsa ezt el. Chandler kitakarítja a lakást, de nem emlékszik rá, hogy mi hol volt, ezért igyekszik Monicát távol tartani addig, amíg ki nem találja, mit tegyen.
 
The One With Ross's Teeth 1999. november 18.   608
Ross foga  
Phoebe bemegy szórólapot fénymásolni Rachel munkahelyére, ahol összejön Kennyvel, a másolófiúval, aki Ralph Laurennek adja ki magát. Elmondja barátnőjének, hogy csókolózott Ralph Laurennel. Rachel elpletykálja főnöknőjének, Kimnek, aki azt hiszi, hogy a lány kezdett ki Ralph-fal, hogy megszerezze Kim munkáját. Ross túlságosan kifehéríti a fogát, mielőtt randira megy Hilaryvel, Monica munkatársával. Chandler elmondja Joey-nak, hogy Janine túlságosan lányossá teszi a lakást és Őt is, és jó lenne, ha ezen változtatna.
 
The One Where Ross Got High 1999. november 25.   609
Ross beszívása  
A hálaadásra Janine meghívja Joey-t és Rosst, hogy vele és a táncos lányokkal ünnepeljenek, de a két fiú előbb Monicához hivatalos ebédre. Mr. és Mrs. Geller megérkeznek és Chandler rájön, hogy azért nem szeretik Őt, mert azt hiszik, hogy füvezik. Ross elmondja barátjának, hogy amikor gimnazista volt, elszívott egy füves cigit, de ezt a szülei észrevették, és Ő Chandlerre kente az egészet. Monica felfedi az igazságot, erre a két testvér számos dologról felfedi a valóságot szüleik előtt. Rachel Angol Trifle-t próbál készíteni desszertnek, de a receptet véletlenül összevegyíti egy marhahúsos recepttel. Phoebe Mr. Gellerről álmodik és teljesen máshogy néz rá ezek után… míg egy másik álom vissza nem fordítja látásmódját.
 
The One With The Routine 1999. december 16.   610
A kötelező gyakorlat  
Janine meghívót kap a Dick Clark Újévi Rockestéjének felvételére, és elhívja magával Joey-t, Rosst és Monicát. Ez egy valóra vált álom a testvérpár számára, hiszen gyerekkoruk óta erről álmodoznak. Ám a felvételkor nehezen kerülnek kamera elé, hiszen nem táncolnak olyan jól, mint azt hiszik magukról. Ekkor eltáncolják a középiskolában előadott kötelező gyakorlatot. Joey azt reméli, hogy megcsókolhatja Janine-t a hamis újévkor. Rachel és Phoebe ráveszik Chandlert, hogy segítsen nekik megkeresni Monica karácsonyi ajándékait.
 
The One With The Apothecary Table 2000. január 6.   611
A patikus asztalka  
Rachel patikusasztalkát vásárol a Kézművesházból, de azt hazudja Phoebe-nek, hogy az ócskapiacon vette, mert a lány utálja a Kézművesházat. A csalást nehezíti, hogy Ross ugyanolyan asztalt vett, mint Rachel. Joey és Janine több időt tölt Monicával és Chandlerrel, ám Janine ki nem állhatja Őket, és ez addig fajul, hogy Joey szakít vele és Janine elköltözik.
 
The One With The Joke 2000. január 13.   612
A vicc  
Ross beküld egy viccet a Playboyba, ami meg is jelenik, de Chandler azt mondja, hogy az az Ő vicce. A lányok kíváncsiak, ezért végignézik a Playboyt, aztán arról beszélnek, hogy ki melyikükkel randizna, ha tehetné. Phoebe Rachelt választja, amely sértődöttséget és versengést idéz elő Monicában. Joey kábeltévéjét és telefonját kikapcsolták, mert nem tudta kifizetni. Állást kap, mint pincér a Kávézóban, hogy egy kis pénzt keressen. Később bezárja a boltot egy órára, mert meghallgatásra kell mennie, ezért kirúgják. De Rachel rábeszéli Gunthert, hogy vegye vissza a fiút.
 
The One With Rachel's Sister 2000. február 3.   613
Rachel húga  
Joey minden csinos lánynak ingyen születésnapi muffint osztogat a Kávézóban, abban a reményben, hogy randizhat velük. Monica beteg, de nem akar tudomást venni róla. Mindenképpen szeretkezni akar Chandlerrel, aki ezt elutasítja, hiszen beteg, aztán a lány cselhez folyamodik… Megjelenik Rachel húga, Jill, mert anyagi problémái vannak és nővérétől szeretne segítséget kérni. Ross és Jill között kialakulóban van valami, elmennek randizni, emiatt Rachel nyugtalan.
 
The One Where Chandler Can't Cry 2000. február 10.   614
Chandler nem tud sírni  
Rachel nem képes elfogadni a tényt, hogy Ross és Jill randiznak, ezért megkéri Rosst, hogy ne tegye. Jill ezért megharagszik, átmegy Rosshoz, hogy megpróbáljon visszavágni nővérének. Chandler nem tud sírni a szomorú filmeken vagy más elkeserítő dolgok miatt. Felfedezik, hogy Ursula Phoebe nevében pornófilmekben szerepel. Emiatt viszont Phoebe zsebébe vándorol ezért kapott pénze.
 
The One Where It Could Have Been, Part 1 2000. február 17.   615
Mi lett volna, ha, 1. rész  
Az a hír járja, hogy Barry és Mindy beadták a válópert és a csapat azon kezd el gondolkozni, mi lett volna, ha Rachel és Barry összeházasodnak, vagy ha Ross felesége nem jön rá, hogy leszbikus, ha Monica dagadt marad, vagy ha Joey az Életünk napjainál marad, ha Chandler író lenne, vagy Phoebe tőzsdeügynökként élte volna életét.

Ross és Rachel mindketten boldogtalan házasok, összefutnak az utcán azután, hogy már évek óta nem látták egymást. A fiú elviszi Őt a Central Perkbe, hogy találkozzon a többiekkel. Rachelnek megtetszik Joey, hiszen Ő Drake Ramoray a híres sorozatból. Monica egy Dr. Roger nevű fickóval randizik, Chandler novelláját elutasították, így elkezd Joey asszisztenseként dolgozni, ami nem bizonyul valami jó ötletnek. Legalább tapasztalatokat szerez és megírja, majd az Archie Comics meg is veszi ötletét. Phoebe könyörtelen és kapzsi, szívrohamot kap, amikor veszít 13 millió dollárt. Míg a kórházban van, Ross megtudja, hogy kirúgták, de nem akarja neki elárulni, nehogy újabb szívrohamot kapjon. Ross felajánlja Carolnak, hogy dobják fel nem éppen jó szexuális életüket. Carolt csak a hármasban próbálkozás ötlete dobja fel. Rachel eldönti, hogy megcsalja férjét Joey-val. Monica bevallja, hogy még szűz.

 
The One Where It Could Have Been, Part 2 2000. február 17.   616
Mi lett volna, ha, 2. rész  
A folytatás az alternatív valóságban: Ross és Carol hármasban szeretkeznek Susannal, de Ross érzi, hogy nem Ő a fontos. Phoebe nagyon izgatott a kórházban, kiszökik és visszamegy dolgozni, de megtudja, hogy kirúgták és újabb infarktust kap. Rachel Joey-nál tölti az estét, de berúg és kiüti magát. Monica eldönti, hogy lefekszik Dr. Rogerrel, de a férfit behívják és otthagyja vacsora közben. Ezért Chandlerrel tölti az éjszakát és a fiú meggyőzi, hogy nem Dr. Roger neki a megfelelő. Rachel - miután nem csalta meg Barryt - hazamegy, de ott találja a férfit egy másik nővel az ágyban. Visszamegy a városba, hogy találkozzon Joey-val, de Ross-szal fut össze. Megbeszélik rossz házasságaikat és rájönnek, hogy Carol leszbikus. Phoebe elmegy énekelni a Kávézóba.
 
The One With Unagi 2000. február 24.   617
Unagi  
Joey munkája a Kávézóban nem fizet valami jól, így részt akar venni egy orvosi kutatásban. Az egyetlen folyó kísérlet jó sokat fizet, ám csak egypetéjű ikreknek szól. Így keres magának egy ikertestvért, aki persze csak kicsit hasonlít rá. Rachel és Phoebe részt vesz egy önvédelmi tanfolyamon, de Ross úgy érzi, hogy ettől még nem tudnák magukat megvédeni vészhelyzetben, mert még nem sajátították el az Unagit. Ezért elkezdik egymást ijesztgetni. Monica és Chandler a Valentin napi ajándékozásukat szervezik, amivel már két hetet késtek. Chandlernek semmi jó ötlet nem jut eszébe, Monica viszont el is felejti a dolgot. Így régen elfeledett holmik kerülnek elő.
 
The One Where Ross Dates a Student 2000. március 9.   618
Ross egy diáklánnyal randizik  
Ross megtudja, hogy valaki egy jó értékelést írt róla és randizik az egyik diáklánnyal, Elizabeth-tel. Először csak barátként találkoznak, de Elizabeth többet akar, ezért viszont Rosst kirúghatják. Chandler volt osztálytársa rendezi az új Al Pacino filmet. Joey megkéri, hogy ajánlja be Őt valamilyen szerepre. Tűz üt ki Phoebe és Rachel lakásában, így barátaiknál kell lakniuk pár hétig. Valakinek Monicánál, valakinek Joey-nál. Először mindketten a lányhoz akarnak menni, ám később megbánják rend- és tisztaságmániája miatt.
 
The One With Joey's Fridge 2000. március 23.   619
Joey hűtője  
Joey hűtője elromlik, így megpróbál pénzt szerezni barátaitól. Rachel párt keres a jótékonysági estre. Phoebe és Monicáék is találnak neki férfipartnert, és persze összevesznek rajta, hogy kit vigyen. Ross és Elizabeth folytatják titkos kapcsolatukat. Ross félreérti, amikor a lány azt mondja, hogy a tavaszi szünetről akar vele beszélni, de végül kiderül, hogy Floridába szeretne menni "lazítani". A többiek elmagyarázzák Rossnak, hogy ez mit jelent, végül a lány után utazik.
 
The One With Mac & C.H.E.E.S.E. 2000. április 13.   620
Mac & C.H.E.E.S.E.  
Joey meghallgatásra megy egy új TV sorozatba, ahová aztán visszahívják, de Chandler elfelejti átadni az üzenetet, így nem Joey kapja a szerepet. Később azonban a szereplő megbetegszik és a fiú lép a helyébe. Phoebe és Ross segít Joey-nak próbálni, eközben rájönnek, hogy milyen jó színészek. Monica nem szereti Chandler madarait (de egyébként csak allergiás rájuk). A részben előző epizódokból összevágott jeleneteket láthatunk Joey-ról és Chandlerről.
 
The One Where Ross Meets Elizabeth's Dad 2000. április 27.   621
Ross megismerkedik Elizabeth apjával  
Joey nem jön ki a robot tulajdonosával, Wayne-nel. Hogy megmentse magát a kirúgástól, megtanítja Wayne-t, hogy hogyan bánjon a nőkkel. Phoebe könyvet ír a kapcsolatokról, igazából Monica és Chandler kapcsolatáról. Ross találkozik Elizabeth apjával, Paullal, akinek nem tetszik, hogy lánya ennyivel idősebb férfival randizik. Rachelnek megtetszik Paul és randiznak. A csapat csupa jót akar mondani Rossról Elizabeth apjának, de valahogy minden rosszul sül el.
 
The One Where Paul's The Man 2000. május 4.   622
Paul, a férfi  
Monica lefoglal egy helyet az esküvőjének a helyi múzeumban két év múlvára. Habár le lehet mondani a helyfoglalást, a múzeum kínál egy korábbi lehetőséget, amin Chandler rettenetesen meglepődik és megsértődik… látszólag. Paul közli Ross-szal, hogy szakítson a lányával. Ross és Elizabeth elutazik hétvégére a nagypapa nyaralójába, de Paul és Rachel is odamegy. Joey - mivel visszatért a színészi pályához - azt akarja, hogy fényképét tegyék ki a ruhatisztító falára. Gunther rájön, hogy Joey már nem neki dolgozik.
 
The One With The Ring 2000. május 11.   623
A gyűrű  
Chandler eljegyzési gyűrűt készül venni Monicának Phoebe segítségével. Sajnálatos módon valaki más veszi meg a kiszemelt gyűrűt, ezért visszaszerzik a megfelelő gyűrűt. Eközben Joey és Ross úgy érzik, hogy valamivel megbántották Chandlert. Phoebe ürügyeket gyárt és a fiúk ki akarják engesztelni barátjukat. Ám amikor megtudják, hogy miért volt az egész, először örülnek, utána Ők sértődnek meg. Rachel megpróbálja kihúzni Paulból, hogy mit érez, ám sokkal többet kap, mint arra számított, ezért szakítanak.
 
The One With The Proposal, Part 1 2000. május 18.   624
A lánykérés, 1. rész  
Mindenki tudja, hogy Chandler meg akarja kérni Monica kezét. Azt tervezi, hogy étterembe viszi, de ott összefutnak Richarddal. Miután hazaérnek, a Csapat majdnem felrobban a titkolózástól, de Chandler úgy dönt, csak később kéri meg a lány kezét és mindenféle házasságellenes dolgot mond, hogy ne is gyanakodjon. Rachel a szerelmespáron kívül mindenkit elvisz a jótékonysági bálra, de ott Phoebe sokat iszik, Joey pedig vesz egy vitorláshajót 20.000 dollárért. Ross és Elizabeth kapcsolata kettészakad, mikor a lány a szomszéd fiúkkal víziluficsatát vív.
 
The One With The Proposal, Part 2 2000. május 18.   625
A lánykérés, 2. rész  
Hogy meglepetés legyen a lánykérés, Chandler még mindig házasságellenes nézeteket vall. Richard beugrik Monicához és elmondja neki, hogy még mindig szereti és és elvenné Őt feleségül. Joey vesz egy kapitány ruhát a hajójára, de mindenki kineveti. Phoebe és Rachel arról beszélgetnek, hogy megállapodnak egy-egy pasival, hogyha 40 éves korukban egyikük se házas, akkor egymást veszik el. Rachel Rosst kéri meg, de kiderül, hogy Phoebe már előbb megkérte, mint ahogy Joey-t is. Végül négyen összegyűlnek és megegyeznek, hogy Joey Phoebe tartaléka lesz, Ross pedig Rachelé. Chandler végül eljegyzi Monicát.