Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


4. ÉVAD: 1997-1998

The One With The Jellyfish 1997. szeptember 27.   401
A medúza  
Ross úgy dönt, hogy szakít Bonnie-val, ami az egész éjszakáját igénybe veszi. Eközben Rachel egy hosszú levelet ír, amit Rossnak el kell olvasnia mielőtt újrakezdenék kapcsolatukat. Ám Ross elalszik a levél olvasása közben, ezért kénytelen hazudni Rachelnek, mikor a lány kikéri a véleményét: igent mond a levél végén feltett kérdésre. Ám amikor kiderül, hogy mi a lány kérdése, a fiú nem biztos a dologban. Phoebe csalódott amiatt, hogy igazi anyukája soha nem próbált kapcsolatba lépni vele, ezért azt mondja neki, hogy nem akarja többé látni, bár végül megváltoztatja döntését. Monica, Chandler és Joey egész nap a tengerparton lógnak. Joey egy hatalmas lyukat ás, a lányt megcsípi egy medúza. Joey-nak eszébe jut egy dokumentumfilm, mely szerint a vizeletben lévő ammónia csökkenti a csípés okozta fájdalmat. Miután Monica nem képes lepisilni magát, Joey pedig lámpalázas lesz, így végül Chandler kénytelen megtenni a segítő lépést. Ross képtelen túllépni hazugságán és ismét szakítanak Rachellel.
 
The One With The Cat 1997. október 2.   402
A macska  
Joey és Chandler megegyeznek, hogy eladják a túlméretezett hifi-állványt, de ez egyáltalán nem megy könnyen. Végül Joey-nak köszönhetően még a lakást is kirabolják. Monica Rachel középiskolai barátjával, Chippel randizik, aki nem sokat változott az eltelt évek alatt. Ross és Rachel folytatják cívódásukat szakításuk miatt. Phoebe egy talált cicáról azt hiszi, hogy a nevelőanyukája reinkarnálódott szelleme. A többiek találnak egy hirdetést, melyben a macskát keresik, de senkinek nincs szíve megmondani az igazat a lánynak… kivéve Rosst.
 
The One With The 'Cuffs 1997. október 9.   403
A bilincs  
Joey és Chandler összes bútora egy kenu és néhány kerti szék. Chandler összefut Joannával, Rachel főnökével. Elmennek vacsorázni, majd újból összejönnek. Miközben benyit főnöke irodájába, Rachel ott találja a székhez bilincselve a félmeztelen Chandlert. Monica főz a mamája partiján, és megint "elMonicázza" a dolgot, mert az egyik tál ételbe véletlenül belesüti a műkörmét. Egy könyvügynök megpróbál eladni Joey-nak egy enciklopédia sorozatot, ám a srác csak a V betűs kötetet veszi meg és azzal próbál villogni a többiek előtt.
 
The One With The Ballroom Dancing 1997. október 16.   404
A táncpartner  
Joey felelősségre vonja Mr. Treegert, a házfelügyelőt, mert megríkatta Rachelt. A férfi bosszúból azzal fenyegetőzik, hogy kiteszi a lányokat illegális lakótársi viszonyok miatt. Joey annak reményében, hogy helyrehozhatja a dolgokat, a házfelügyelő gyakorló táncpartnere lesz. Chandler megpróbál kilépni fitness klubjából, de végül Ross is belép, pedig azért ment a fiúval, hogy támogassa a kilépésben. Phoebe sikertelenül próbálja eltitkolni érzéseit Rick előtt, aki a masszázs ügyfele. Erre kidobják állásából és kiderül, hogy a pasi nős.
 
The One With Joey's New Girlfriend 1997. október 30.   405
Joey új barátnője  
Chandler kikezd egy helyes lánnyal, Kathy-vel, akiről kiderül, hogy Joey új barátnője. Ahogy minél jobban megismeri a lányt, Chandler érzései egyre jobban elmélyülnek. Ross akárhányszor is találkozik Rachellel, nem tudja megállni, hogy meg ne említse "új barátnőjét", Amandát. Mire a lány a nála jóval fiatalabb Josh-sal vág vissza. Az a poén, hogy Amanda csak bébiszitternek használja a fiút, Josh viszont lop a lánytól. Ross egy gyerekkorában kitalált fura mozdulattal helyettesíti a csúnya szavakat, mire Rachel egy hasonlóan kitalált mozdulattal válaszol. Phoebe nagyon megfázik és tetszik neki az új szexi énekhangja. Amikor felépül, kétségbeesetten próbál visszaesni, még Gunther megcsókolásától sem riad vissza.
 
The One With The Dirty Girl 1997. november 6.   406
A rendetlen lány  
Ross egy gyönyörű paleontológus lánnyal, Charyllel randevúzik, akivel minden rendben megy, egészen addig, amíg a lány fel nem hívja lakására és ki nem derül, hogy az olyan, mint egy disznóól. Kathy születésnapjára Chandler a lány kedvenc könyvének első kiadását veszi, ám amikor Joey sokkal rosszabb ajándékot vesz neki, elcseréli vele. Phoebe kölcsönt ad Monicának, majd társulnak egy partiszerviz üzletbe, ám a halotti toron némi probléma támad a fizetés körül. Rachel egy keresztrejtvényt igyekszik teljesen egyedül megfejteni.
 
The One Where Chandler Crosses The Line 1997. november 13.   407
Chandler túllép minden határon  
Chandler egyre nehezebben tudja titkolni érzéseit Kathy iránt, főleg miután meglátja a lányt egy szál törülközőben kijönni a zuhanyzóból. Joey elkésik egyik randevújukról, persze egy másik lány miatt. Közben Kathy és Chandler csókolóznak. A fiúnak bűntudata van, ezért újra bebútorozza a lakást. Kathy szakít Joey-val egy "másik férfi" miatt. Chandler később beismeri, hogy Ő az a másik srác, ami Joey-val való barátságának megromlásához vezet. Ross újra megtalálja zenei "hangját", ami talán nem annyira szenzációs, mint ahogy Ő és Phoebe gondolják. Phoebe egy időre abbahagyja a zenélést, hiszen szerinte Ő eltörpül Ross tehetsége mellett.
 
The One With Chandler In A Box 1997. november 20.   408
Chandler a ládában  
Joey még mindig mérges Chandlerre Kathy miatt. Már-már úgy tűnik, hogy Joey kiköltözik a lakásból, amikor Chandler kitalálja, mivel engesztelheti ki barátját: az egész Hálaadást egy dobozba zárva fogja eltölteni. Monicának megsérül a szeme, de mivel a szemésze Richard volt, ezért helyettesítő doktort keres. A helyettesítő dokiról kiderül, hogy nagyon helyes, és mellesleg Richard fia. A csapat úgy dönt, hogy karácsonyra mindenki csak egyvalakinek vesz ajándékot, ezért sorsolnak. Ross addig gyötri Rachelt azzal, hogy nem értékeli a kapott ajándékokat - merthogy sorozatosan visszacseréli őket -, míg a lány elő nem szedi a kapcsolatuk idejéből való emlékeit.
 
The One Where They're Going To PARTY! 1997. december 11.   409
Kezdődik a BULI!  
Phoebe és Monica egy teherautót vásárol az új partiszerviz szolgálatuknak. Monica eközben állást vállal egy helyi újságnál, mint éttermi kritikus. Amikor a rossz kritika után a felháborodott étteremtulajdonos főszakácsi állást kínál a lánynak, döntenie kell a nagy lehetőség, illetve az új vállalkozás között. Ross és Chandler azt tervezik, hogy Gandolffal, a parti varázslóval jó nagyot fognak bulizni. Ám a hőn áhított vendég nem tud jönni, így a fiúk nagyon csalódottak és unatkoznak. Joey meggyőzi Őket, hogy hármasban is jót tudnak bulizni. Rachel megpróbál egy magasabb beosztásba kerülni a munkahelyén, ám ezt főnöke egyáltalán nem támogatja.
 
The One With The Girl From Poughkeepsie 1997. december 18.   410
Egy lány Poughkeepsie-ből  
Joey új rekordot állít fel, így most már 15 darab süteményt bír egyszerre a szájába tömni. Ross egy lánnyal randizik, aki Poughkeepsie-ben lakik, ám a fiú aggódik, hogy a túl nagy távolság rosszul hat kapcsolatuk alakulására. Rachel készen áll egy új kapcsolatra, vagy legalábbis egy kis flörtölésre, ezért Chandler felajánlja, hogy összehozza valamelyik kollégájával. Amikor azt mondja nekik, hogy a lány nem szeretne komoly kapcsolatot, egymással versengenek a lányért. Mivel Monicát nem tisztelik beosztottai, felbéreli Joey-t, hogy később kirúghassa, azt remélve, ezáltal megnő a tekintélye. Azonban Joey-nak megtetszik a munka és csak később hajlandó teljesíteni eredeti feladatát. Phoebe egy karácsonyi dalon dolgozik, amit barátairól ír. Ross vonatra ül, hogy szakítson barátnőjével, de elalszik és Montrealban ébred fel, persze egy csinos lány oldalán, aki meginvitálja kávéra, és még messzebb lakik…
 
The One With Phoebe's Uterus 1998. január 8.   411
Phoebe méhe  
Ifjabbik Frank és Alice, a felesége, béranyának kérik fel Phoebe-t, aki tanácsért fordul saját szülőanyjához. A mama egy kiskutyát ad Phoebe-nek, hogy lássa milyen nehéz visszaadni valamit, amit megszeretett az ember. Ross munkát szerez Joey-nak a múzeumban, mint idegenvezető, ám nagyon megbántja barátját, amikor nem akar mellé ülni ebédnél (hiszen a fehér köpenyesek nem ülnek a kék zakósok mellé). Engesztelésképpen későbbi alkalommal Ross egy kis "forradalmat" csinál, ami talán túl jól is sikerül. Chandler ideges, mert Kathy utolsó ágypartnere Joey volt, ezért Monicától és Racheltől kér tanácsot. Kathy nagyon hálás az ötletekért. Phoebe elvállalja a béranyaságot.
 
The One With The Embryos 1998. január 15.   412
Az embriók  
A fiúk tyúkjáról kiderül, hogy kakas. Phoebe-be beültetik az embriókat, de nagy a nyomás, mivel ifj. Franknek és Alice-nek nincs több pénze az újabb műtétre. Monica és Rachel fogadnak Chandlerrel és Joey-val, hogy Ők jobban ismerik a fiúkat, mint azok Őket. Ross megírja a kérdéseket és a tétek egyre jobban nőnek: ha a lányok győznek, a fiúk megszabadulnak a kakastól meg a kacsától, ha viszont a fiúk győznek, megkapják a lányok lakását. … és persze a fiúk győznek.
 
The One With Rachel's Crush 1998. január 15.   413
Rachel bezsong  
Mikor Chandler megtudja, hogy Kathy új szerepe egy forró jelenetet foglal magába színésztársával, aggódik, hogy ez hová vezethet. Joey azt mondja neki, hogy amíg a színpadon izzik a levegő, addig aggodalomra semmi ok. Chandler többször nézi meg a darabot és észleli, hogy eltűnt az izzás. Ezért megvádolja Kathy-t, végül szakítanak. A fiú rájön, hogy mekkora hülye volt, elmegy a lányhoz, de pont most teljesült be a vádaskodás. Monica azt mondja, hogy most a fiúknak kell házigazdának lenni, hiszen övék a nagyobb lakás. Mikor így is lesz, a lány bekattan és nekiáll kicsinosítani a kislakást és odacsalogat mindenkit. Rachel osztályát megszüntetik, ezért áthelyezik a Magánvásárlókhoz, mire azt tervezi, hogy kilép, az ajtón belép egy helyes srác, Joshua, és a lány immár nagy örömmel csinálja munkáját, csak a randira hívás megy nehezen neki.
 
The One With Joey's Dirty Day 1998. február 5.   414
Joey horgászik  
Joey horgászni megy és büdösen jön vissza… és nincs lehetősége lezuhanyozni, mielőtt elmenne szerepelni egy új filmbe Charlton Hestonnal, így ott zuhanyzik a híresség öltözőszobájában, de Ő rajtakapja. Joshua elhívja Rachelt egy klub megnyitójára, de Ő már beleegyezett, hogy elviszi főnöke unokahúgát, Emily-t az Operába. Ross belemegy, hogy elviszi Rachel helyett Emily-t - és sokkal jobban kijönnek egymással, mint az első ránézésre látszik. Viszont Rachel randija nem jön össze, mert nincs rajta a listán. Chandler egyre jobban felépül a Kathy-vel való szakításból, de nem tud átlépni a kettes szakaszba, mivel nincs senki, akivel elmehetne sztriptízbárba… kivéve Monicát és Phoebe-t.
 
The One With All The Rugby 1998. február 26.   415
A rögbimeccs  
Miközben manikűrösnél van, Chandler összefut Janice-szel, aki frissen elvált és nem akarja a fiút elengedni. Így kénytelen kitalálni egy történetet, miszerint a vállalata áthelyezi Őt Yemenbe. Pechére Janice kikíséri a reptérre, és kénytelen felszállni egy yemeni gépre. Monica megszállottan nyomoz egy villanykapcsoló után, ami látszólag nem csinál semmit, próbálgatások, tervrajzok nézegetése és falbontások után végül feladja. Ross megismerkedik Emily néhány barátjával és elhívják Őt rögbizni. Mivel nem akarja tekintélyét elveszíteni, mindenképp játszani akar. Emily végül segít Rossnak megtalálni ellenfelei gyenge pontját.
 
The One With The Fake Party 1998. március 19.   416
Az álparti  
A várandós Phoebe hús után sóvárog, így Joey megegyezik vele, hogy átmenetileg vegetáriánus lesz, amíg a lány kívánja a húst. Rachel álpartit rendez Emilynek, ami valójában csak ürügy, hogy munkaidőn kívül is Joshuával lehessen. De csak bolondot csinál magából, még a régi gimis vezérszurkoló egyenruháját is felveszi. Ross le van törve, mivel Emily hamarosan hazamegy Angliába, de Rachel meggyőzi Őt, hogy Emilyvel való kapcsolata nem kell, hogy véget érjen.
 
The One With The Free Porn 1998. március 26.   417
Az ingyen pornó  
Joey és Chandler váratlanul rábukkan a TV-n egy pornócsatornára. Monica bebeszéli Rossnak, hogy fejezze ki valódi érzelmeit Emilynek, mielőtt még hazautazna Angliába. De végül is kiderül, hogy van egy másik férfi is Londonban. Ross mégis elutazik a messzi városba, hogy bebizonyítsa Emilynek, nem akarja Őt elveszíteni, viszont közben a lány visszatér Amerikába, hogy elmondja Rossnak, hogy Őt választotta. Phoebe megtudja, hogy hármasikrekkel terhes, ezért ifj. Frank fontolóra veszi, hogy inkább munkát keres a hűtőgépszerelő suli helyett, ám Phoebe különböző pénzkereseti lehetőségekkel hozakodik elő, hogy öccsének ne kelljen feladni az iskolát.
 
The One With Rachel's New Dress 1998. április 2.   418
Rachel új ruhája  
Phoebe-t megkérik, hogy a három baba közül az egyiknek Ő adjon nevet, ez persze versenyhelyzetet teremt Joey és Chandler között. Susan reklámfilmet forgat Londonban, ezért Emily felajánlja, hogy körbevezeti. Erre Ross aggodalmaskodni kezd, hogy majd Susan Emilyt is elcsábítja Tőle. Rachel egy különleges vacsora mellett új fehérneműben és csini ruhában eltöltendő nagy randit szervez, bár miközben vacsoráznak, kiderül, hogy Joshua nem bírja, ha a közelében kacsa és csirke van, ezért a fiú szüleinek házába mennek, mert az övét felújítják. Miközben Rachel be akarja dobni magát gyönyörű új kombinéjában, a fiú szülei váratlanul betoppanak, és így kénytelen egy szál semmiben vacsorázni menni velük, persze azt állítva, hogy ez a legújabb divat.
 
The One With All The Haste 1998. április 9.   419
Kapkodás  
Az éneklő pasi, a madárszag és a helyhiány Rachelt és Monicát újabb próbálkozásokra sarkallja, hogy visszaszerezzék saját lakásukat. Újabb fogadásokat kötnek a fiúkkal, de ismét veszítenek… egy kosárbérletet is. De amíg a fiúk a meccset élvezik, a hátuk mögött gyorsan visszafoglalják lakásukat. Chandler tiltakozik, de a lányok felajánlják, hogy egy percig csókolóznak egymással, mire a fiúk belemennek a cserébe. Phoebe kötöget. Ross Emily hatására fülbevalót hord, majd azzal kéri meg a lány kezét, mert nem akar külön lenni tőle. Mindenki megdöbben a lánykérés hallatán… főleg Rachel.
 
The One With The Wedding Dresses 1998. április 16.   420
Az esküvői ruhák  
Joey horkolása miatt Chandler ragaszkodik hozzá, hogy menjenek el egy alvás-klinikára. Mialatt barátját elkíséri, megismerkedik egy lánnyal, Marjorie-vel, aki álmában beszél. Ross próbál beszélni Rachellel a lány érzéseiről, de Ő tetteti, hogy minden rendben van. Valójában kétségbe van esve, és megkéri Joshua kezét, aki megijed és szakítanak. Monica elmegy Emily esküvői ruhájáért, nem tud ellenállni, hogy belebújjon. Később Phoebe és Rachel is csatlakoznak hozzá. Ross és Emily kitűzik az esküvő napját, pontosan egy hónap múlvára. Rachel megbeszéli a lányokkal Ross iránti érzéseit.
 
The One With The Invitation 1998. április 23.   421
A meghívó  
Ross és Rachel kapcsolatára való visszaemlékezések szövik át ezt a részt, amint Ross elhatározza, hogy küld Rachelnek is esküvői meghívót, Rachel pedig elhatározza, hogy nem megy el. Joey és Chandler úgy érezvén, hogy barátaikhoz képest nem történik semmi az életükben, nagy dolgokat terveznek, például hogy megmásszák a Mount Everestet vagy legalább megnézik videófilmen.
 
The One With The Worst Best Man Ever 1998. április 30.   422
A világ legrosszabb esküvői tanúja  
Phoebe szűk hólyagtól, hangulatingadozástól, rugdosódó babáktól, és egyéb terhességi bajoktól szenved. Rossnak választania kell, hogy ki legyen az esküvői tanúja, Joey-t választja, aki a legénybúcsúztató utáni reggelen nem találja a jegygyűrűt. Azt hiszi, hogy a sztriptíztáncosnő - akivel Joey ágyba bújt - vitte el, ezért csapdát állítanak neki. Végül kiderül, hogy egy másik "jómadár" volt a ludas. Monica és Rachel rendhagyó babakelengye-bulit rendez Phoebe-nek, hiszen nem babacuccokat, hanem neki szóló ajándékokat adnak neki.
 
The One With Ross's Wedding, part 1 1998. május 7.   423
Ross esküvője, 1. rész  
A csapat útra kel Londonba, kivéve Phoebe-t, aki a terhesség miatt nem utazhat, valamint Rachelt, aki nem akar Ross esküvőjén részt venni. Joey és Chandler elmennek várost nézni, de ahogy Joey turistaként viselkedik, barátja agyára megy, ezért különválnak útjaik. Chandlernek pocsék napja van, Joey viszont remekül érzi magát. Emily feszült az esküvői előkészületek miatt, minden összeesküdött ellenük, semmi sem úgy van, ahogy lennie kéne. Monica azt tanácsolja, hogy halasszák el az esküvőt, ami még több bonyodalmat okoz. Rachel otthon rájön, hogy még mindig szerelmes Rossba, ezért végül úgy dönt, hogy mégis elutazik Londonba. Phoebe megpróbálja feltartóztatni.
 
The One With Ross's Wedding, part 2 1998. május 7.   424
Ross esküvője, 2. rész  
Phoebe telefonon próbálja értesíteni a többieket, hogy Rachel úton van, hogy tönkretegye az esküvőt. Joey-nak honvágya van, egészen addig, amíg össze nem melegedik az egyik koszorúslánnyal, Felicityvel. A Geller család megismerkedik Emily szüleivel, az esküvő költségeiről vitatkoznak, mert a lány szülei a saját házuk renoválását is beleszámolta. Rachel - mire nagy nehezen fel tud szállni - halálra idegesíti a többi utast. Monica folyamatosan kellemetlen helyzetekbe kerül a vacsorán, végül Chandler ágyában köt ki. Másnap az esküvő előtt Joey-ék Rachelt várják, aki beoson, amíg a fiú Felicityvel csókolózik. Végül Rachel úgy dönt, nem mondja el Rossnak, hogyan érez iránta. A szertartáson Ross véletlenül Rachel nevét mondja Emily helyett, leállítva ezzel az esküvőt.