Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jóbarátok bakik:

Amikor Rachel Rosst várja a repüőtéen, a "szerelemm elágazó ösényeiben" más a virág, mint a "kínai szuvenír" -ben.

 • A szülős videó című epizódban láthatjuk a kazettát az asztalon, miután Chandler megnézte, amikor Mónika kijött megkérdezte: mi baja?, akkor Chandler felkapja a távirányítót és elindítja a filmet, anélkül hogy berakná.
 • Fordítási hiba: Több részben is halhattuk, hogy Ross a nővérének nevezi Mónikát, pedig a cselekményből egyértelműen kiderül, hogy Mónika a fiatalabb.
 • Fordítási hiba: Rengetegszer elhangzik a szereplőktől, hogy patetikusnak érzik magukat. Az angol verzióban ez így hangzik: i'm so pathetic. Ez valójából szánalmast jelent.
 • Fordítási hiba: Az utolsó előtti részben Joey azt mondja, hogy a piciknek készíti az üdvözlő plakátot, habár akkor még nem tudhatták, hogy ikrekkel jönnek haza Mónikáék a kórházból.
 • Fordítási hiba: A 8. évad 13. epizódjának végén Ross az előadásában többször is Hidrosaurust említ, holott ilyen nem létezik és az angol eredetiben (helyesen) Hadrosaurus szerepel. Ezt akár Ross is mondhatta volna.
 • Habár az egyik részben Ross elmondása szerint nem szereti a fagylaltot, ugyanis túlságosan hidegnek tarja, mégis kettő részben megfigyelhetjük őt, amint fagylaltot eszik.
 • Ross az első évadban megemlíti, hogy Carol volt az első nő az életében, később meg kiderül, hogy lefeküdt a könyvtárossal gimis korában.
 • Ross rákot rendel, mikor Monica előléptetését ünnepelik a második évadban. Később viszont többször említik, hogy allergiás rá.
 • A Régen volt c. részben, amikor a kávézó helyett még kocsma volt, Chandler és Monika találkozik Rachel-lel, aki épp a barátnőivel iszogat. Amikor felismerik egymást, akkor Rachel csak Mónikát üdvözli, pedig Chandler Ross legjobb barátja a gimnázium óta, így őt is ismernie kellene.
 • Phoebe olaszul beszél az egyik részben Joey nagymamájával, azonban az első évadban nem érti meg a masszázsszalonban, amit Paolo mond neki olaszul.
 • A "Nana kétszer hal meg" című epizódban, mikor Chandler a többieket arról kérdezi, hogy mikor először találkoztak vele, homoszexuálisnak nézik-e, Monica igennel válaszol, pedig az 5.évad egyik részében ("A legrosszabb hálaadás") világosan kiderül, hogy mikor Monica először találkozott vele, fülig szerelmes volt belé.
 • Szintén "A legrosszabb hálaadás" cimű részből tudthatjuk meg, hogy Rachel talákozott már Chandlerrel korábban, azonban Monica esküvői tanújaként Rachel azt mondja, hogy Chandlert kb. 25 éves kora óta ismeri.
 • A 2. évadban , mikor Ross Rachelről ír egy listát, melyben a rossz tulajdonságait vonultatja fel, akar venni Rachelnek egy vígasztaló/megbocsátó ajándékot, de ő nem fogadja el, és Ross Mikenak ajánlja fel azt, akit a sorozatban Gunther néven hívnak.

A Gunthert alakító színész neve: James Michael Taylor.

 • Phoebe esküvőjén Monica a rendezvényszervező, katonás módon tereli az eseményeket.Az esküvő előestjén este 9-kor megszólal Monica, hogy 2100 óra van (katonai idő szerint) és el kell kezdeni a beszédeket. Mike ki szeretne menni a toalettre, de Monica rászól, hogy a pisilés ideje 21 óra 30-kor volt. Ám ekkor még mindig csak 21 óra 1 perc van...
 • Ugyancsak Phoebe esküvőjének végén Phoebe elkiáltja magát hogy férjhez ment, (és már mióta szeretett volna egy férjet) de ő már egyszer férjnél volt, mert volt neki egy meleg jégtáncos férje, Duncan.
 • Chandler meglepődik, mikor a családi videón hallja Ross-t szintetizátorozni, pedig később kiderül, hogy közös zenekaruk volt a főiskolán.
 • Amikor Monica és Chandler összejön,megtudja Rachel úgy,hogy kihallgat egy beszélgetést,amit Monica és Chandler folytat direkt amiatt,hogy Rachel meghallja,hogy együtt vannak,de titkolózniuk kell előtte is,és ez milyen rossz Monicának.Pár résszel később meglepődnek,hogy Rachel is tudja.
 • Amikor Rachel terhes, elkéri Phoebe-től a ruhákat, amiket a terhessége alatt hordott. (8. évad 9. rész). De amikor Phoebe volt terhes, ő Monica régi ruháit használta, mert Monica olyan kövér volt.
 • "A vak-randi" c. epizódban Rachel randizik azzal a fickóval, akivel korábban már találkozott, de még sem tesz utalást arra, hogy ismeri már. Steve korábban saját éttermet akart nyitni, és főszakácsot keresett, ezért vacsorára ment Monicához (ahol természetesen Rachel is ott volt), de útközben beszívott, így Monica nem vállalta el, hogy nála dolgozzon.
 • Vagy pl. Phoebe megkéri Joey-t a 10. évadban, hogy az esküvőjén Ő vezesse oltároz, mert a mostoha apja börtön be van ... - ez érdekes, mert amikor Phoebe nagymamája meghalt, akkor találkozott Frank Buffay-vel, az igazi apjával..., az öccsét (Frank Buffay Jr.-t, akinek 3-as ikreket szült) se hívta meg, és az igazi anyját se hívta meg (akit többször is mutattak a filmben, mint Phoebe Abbot), és persze kellemetlenkedő ikertestévrét, Ursula-t sem .

Emellett, a születésnapok, ünnepek napjai, időpontra való utalások sem mindig helyesek. Sokszor előfordul hogy azt említik valamire, hogy "pár napja", "pár hete", "több, mint egy hónapja" történt, de a cselekményből mégis kiderül, hogy az időpont helytelen.

 

            Amikor Pheobe kinyitja Ross meghívóját, három sor van a borítékon. Pár pillanattal később csak egy. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:-)

(Ágica, 2015.09.17 22:29)

Nem tudhatjuk, hogy kiket hívott meg Phoebe az esküvőre tekintve, hogy leállt a közlekedés a hó miatt és a vendégek nagy része nem tudott eljutni az esküvőre. Simán lehet, hogy Frankék és a szülei is mentek volna.

1088 budapest rákóczi út 35

(bolvári ákos, 2015.03.31 07:54)

a nővér szó hivatalos jelentése lánytestvér,tehát nem baki

Baki!

(Kiky, 2013.04.08 14:21)

A 9-ik évad 20-ik részében,amikor Ross bemutatja Monicanak és Phoebenek Charliet,azt mondja: Charlie,ő Phoebe és a NŐVÉREM Monica,de valójában a kishúga.

Lakom:Füzesgyarmat, Sárrét

(Vincze Ádám, 2013.03.23 14:07)

Jo szar kurva oldal!