Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép

 Nézd meg (újra és újra, hogyan is indult a barátság, amely immár 10 éve rajongók millióit szórakoztatja. Az itt látható 24 rész után az összes évad kiadásra kerül, mert a Jóbarátokból sosem elég!

EPIZÓDOK

1. ÉVAD: 1994, 1995

The Pilot (The One Where Monica Gets a Roommate) 1994. szeptember 22.   101
Randi vagy nem randi, ez itt a kérdés  
Rachel elhagyja vőlegényét, Barry-t az esküvő napján és beköltözik Monicához. Az este Monica "boros" Paullal randevúzik, akiről kiderül, hogy minden, csak nem őszinte. Ross levert tönkrement házassága miatt. Joey párhuzamot von a nők és a fagylalt között. A csapat spanyol nyelvű szappanoperát néz. Kiderül, hogy Ross középiskolában reménytelenül szerelmes volt Rachelbe.
 
The One with the Sonogram at the End 1994. szeptember 29.   102
Ultrahang  
Ross megtudja, hogy volt felesége, Carol gyermeket vár, és úgy dönt, hogy másnap elmegy az ultrahangvizsgálatra, ahol Carol élettársa, Susan is ott lesz. A szemben lakó "Ronda Pucér Pasi" comberősítőt vásárol. Ross és Monica szülei meglátogatják őket, amitől Monica kissé kiborul. Ross és Rachel előtt nehéz nap áll: Ross az ultrahangvizsgálatra készül, Rachel pedig arra, hogy visszaadja Barry-nek a jegygyűrűt, aki a vártnál sokkal kevésbé csalódott emiatt.
 
The One with the Thumb 1994. október 6.   103
A hüvelykujj  
Ross rájön, mi lett gyermekkori kutyájának (ChiChi) végzete. Chandler újra elkezd dohányozni, ám amikor a többiek panaszkodnak a füst miatt, Chandler saját hibáik felsorolásával vág vissza. Phoebe olyan pénzt kap, nem érez magáénak és továbbajándékozza. Amikor hálából egy doboz szódát kap, egy hüvelykujjat talál benne. Az üdítőitalgyártó vállalat 7000 dollárt ad kárpótlásul. Monica új barátja, Alan nagyon tetszik mindenkinek, ami kivételes eset. Ezért Monicának kétségei támadnak kapcsolatuk jövőjét illetően.
 
The One with George Stephanopoulos 1994. október 13.   104
Hoki, avagy más pizzája  
A Carollal eltöltött első szeretkezésük estéjének évfordulóján Ross nagyon depressziós, de elmegy egy hokimeccsre Joey-val és Chandlerrel. Ám a meccsen egy hokikorong eltöri Ross orrát és a kórházban kötnek ki, ahol Ross bevallja, hogy Carol volt az egyetlen nő az életében. Rachelt kétségek fogják el új életével kapcsolatban régi barátnői látogatása után. Monica, Phoebe és Rachel lánybulit tartanak, ami egészen addig egyáltalán nem vicces, amíg el nem kezdenek kémkedni a Fehér házi tanácsadó, George Stephanopoulos után.
 
The One with the East German Laundry Detergen 1994. október 20.   105
Új német mosópor  
Chandler és Phoebe úgy döntenek, hogy ugyanazon az estén szakítanak aktuális kedvesükkel, ami Phoebe-nek simán megy, de Chandlernek nehezebb dolga van Janice-szel. Ross Rachellel együtt megy a mosodába, ahol kiderül, hogy Rachel még sosem mosott egyedül, végül a fehérneműit összemossa egy piros zoknival, amitől minden rózsaszín lett. Joey azt szeretné, hogy volt barátnője, Angela szakítson jelenlegi kedvesével, Bobbal, ennek érdekében Monicát is felhasználja. Rachel annyira boldog a túlélt mosodai kaland miatt, hogy megcsókolja Rosst.
 
The One with the Butt 1994. október 27.   106
Fenekes karrier  
A csapat hivatalos Joey új musical bemutatójára, melynek címe Freud!. A színházban Chandler megismerkedik egy gyönyörű, egzotikus nővel, Aurorával, és megbeszélnek egy randevút, ahol kiderül, hogy a lány férjezett és egy szeretője van. Az Estelle Leonard Színészügynökség elvállalja Joey menedzselését, melynek eredménye: a fiú szerepet kap az új Al Pacino filmben, mint a sztár fenékdublőre. Végül is elveszíti a szerepet, mivel túljátszotta a "feladatát". Rachel először életében takarított, csak sajnos közben rossz helyre tette vissza a zöld ottománt, ami Monicának egyáltalán nem tetszik, mert "hepciás". Chandler elbizonytalanodik Aurorával kapcsolatban, mert Aurora összeszedett még egy pasit, és elküldi a lányt.
 
The One with the Blackout 1994. november 3.   107
Áramszünet  
New Yorkban áramszünet van. Chandler beszorul egy pénzkiadó helyiségbe Jill Goodacre-rel, az álommodellel. A többiek Monica és Rachel lakásában vannak. A "Ronda Pucér Pasi" gyertyával világít és kisebb baleset éri emiatt. Miközben Ross az érzéseit próbálja elmondani Rachelnek, megtámadja egy macska. Miközben a cica tulajdonását keresik, Phoebe és Rachel találkozik egy különös férfival, Mr. Heckles-szel, aki azt állítja, hogy ő az állat tulajdonosa. Azonban kiderül, hogy a cica gazdája Paolo, az olasz srác, aki az épületben lakik és alig beszél angolul… és a sötétben összejön Rachellel Ross nagy bánatára.
 
The One Where Nana Dies Twice 1994. november 10.   108
Nana kétszer hal meg  
Chandlernek a tudomására jut, hogy sokan homoszexuálisnak gondolják az első találkozáskor, és megpróbálja kideríteni ennek az okát. Paolo cipőt küld Rachelnek Rómából és fel is hívja a lányt. Ross és Monica nagymamája meghal… kétszer is. A temetésen Joey focimeccset néz egy hordozható TV-n. Ross beleesik egy sírgödörbe és megrándítja a hátát, ám az izomlazító gyógyszertől kissé kábult lesz. Monica megpróbál zöldágra vergődni édesanyjával, aki túl kritikus a lányával szemben.
 
The One Where Underdog Gets Away 1994. november 17.   109
Hálaadás ünnepe  
Joey egy egészségkampány poszterén szerepel, és kiderül, hogy ő lett a nemi beteg srác. Miután Ross megtudja, hogy Susan mesét olvas a még meg sem született babának, úgy dönt, hogy ezt neki is meg kell tennie. Ross és Monica egyedül töltik a Hálaadást, mivel szüleik elutaztak. Phoebe is csatlakozik hozzájuk, mivel Ő és nagymamája decemberben ünnepelnek. Joey nem mehet haza, mert a családja azt hiszi, hogy nemi beteg, ezért a többiekkel vacsorázik. Chandler bojkottálja a Hálaadást, mert szülei ekkor jelentették be válásukat. Rachel úgy tervezi, hogy Vale-be repül síelni a családjához, amire a barátok adják össze neki a pénzt. Ám amikor a felvonulás során egy kutya alakú léggömb elszabadul, mindenki a tetőre siet, nehogy elszalassza a látványt, ám elfelejtik a kulcsot, így kizárják magukat a lakásból. A vacsora - ami legalább háromféleképpen készült - elégett, tönkrement és Rachel lekési a repülőjáratát. Mindenki veszekszik, a "Csúnya Pucér Pasi" egy "Csúnya Pucér Nővel" pucéran táncol. Erre a csapat kibékülve nekilát Chandler speciális sajtos szendvicsének.
 
The One with the Monkey 1994. december 15.   110
Szilveszter  
Ross egy Marcel nevű majmot vesz magához. A csapat megfogadja, hogy nem randevúznak szilveszterkor. Miközben a kávézóban énekel, Phoebe-t félbeszakítja két hangoskodó srác. Végül az egyikükkel, Daviddel elkezd randizni. A kapcsolatuk jól alakul, de David kap egy állásajánlatot Minszkben. Ross kivételével mindenki megszegi a fogadalmát: Phoebe Davidet hozza el, Joey manóként kap munkát a Mikulás mellett, ahol megismerkedik Sandy-vel, és őt viszi a buliba, Rachel Paoloval jönne, de a fiú lekéste a gépet Rómában, Chandler végső kétségbeesésében felhívta Janice-t, Monica Boldog Bobby-t. Ross a majmával érkezik. Sorra balul sülnek ki a dolgok, így éjfélre mindenki egyedül marad.
 
The One with Mrs. Bing 1995. január 5.   111
Szívtipró kómában  
Monica és Phoebe egy helyes sráccal találkozik az utcán. Amikor a fiút elüti egy mentőautó és kómába esik, felváltva gondoskodnak róla, ami nézeteltérések sorozatához vezet a lányok között. Chandler mamája - aki mindig zavarba hozza fiát szókimondóságával - a Jay Leno Show-ban szerepel, majd meglátogatja fiát New Yorkban. Paolo visszatér Rómából. Mrs. Bing mindenkit meghív vacsorázni, végül Ross-szal csókolózik. Rachel tanácsokat kap Mrs. Bingtől egy romantikus regény megírásához. Ross elmondja Chandlernek mi történt, és meggyőzi barátját, hogy beszéljen érzéseiről édesanyjával.
 
The One with the Dozen Lasagnas 1995. január 12.   112
A masszázs története  
A csapat a Furcsa pár zenéjét dúdolja, Monica nyakán marad egy tucat lasagne, mert nem vegetáriánus. Paolo és Rachel első közös hétvégi utazásukra készülődnek, ám a fiú megkörnyékezi Phoebe-t, ami a pár kapcsolatának végét jelenti. Phoebe süti a legfinomabb mazsolás sütit a világon. Joey és Chandler új asztalt szeretne vásárolni, de nem tudnak megegyezni, milyen legyen, végül egy csocsóasztalt vásárolnak. Monica mindenkit megver csocsóban. Carol megtudja a baba nemét, ám Ross nem szeretné megtudni, pedig már az egész csapat tudja.
 
The One with the Boobies 1995. január 19.   113
Aki kíváncsi, mást fog látni  
Chandler véletlenül meglátja Rachel melleit, ami kukkolások sorozatához vezet. Phoebe új barátja egy pszichológus, Roger, aki mindenkit idegesít. Joey rájön, hogy papájának már hat éve viszonya van egy nővel, Ronnival. Ráparancsol apjára: vagy szakítson a nővel, vagy vallja be feleségének a viszonyt. Mint később kiderül, Joey mamája tud a dologról, és nem szeretne változtatni a helyzeten.
 
The One with the Candy Hearts 1995. február 9.   114
A szerelmesek napja  
Ross Kristennel randevúzik, akivel egy házban laknak. Carol és Susan is ugyanott vacsoráznak, ahol Rossék. Amikor Susannak hirtelen el kell mennie, Ross csak Carollal foglalkozik és észre sem veszi, hogy Kristen elment. Joey nem mehet el egyedül Loreainne-nel való vacsorára, így Chandlert viszi a lány barátnőjének partnerül. A lány barátnőjéről kiderül, hogy Janice az. Úgy alakul az este, hogy Chandler és Janice az ágyban kötnek ki. A lány másnap Valentin nap alkalmából csokoládé szíveket visz Chandlernek, aki ismét szakít vele. Phoebe, Monica és Rachel egy rituálé során próbálnak megszabadulni a férfiakkal kapcsolatos balszerencséjüktől, amikor is majdnem felgyújtják a lakást és három helyes tűzoltó siet a segítségükre.
 
The One with the Stoned Guy 1995. február 16.   115
A tragikus karrierista  
Chandlert előléptetik a munkahelyén, ám ő felmond, mert nem szeretne élete végéig ott dolgozni. Ám a főnöke egyre több pénzzel visszacsábítja. Phoebe beajánlja Monicát főszakácsnak az egyik ügyfele induló éttermébe. A próbavacsora azonban rosszul sül el, mivel a férfi a vacsora előtt beszív. Ross az egyik múzeumi munkatársával randevúzik, aki azt szeretné, hogy az ágyban malacságokat súgjon a fülébe a fiú. Ami első próbálkozásra nem is egyszerű neki…
 
The One with Two Parts, Part One 1995. február 23.   116
Ursula, az ikertestvér  
Chandler és Joey megismerkedik Ursulával, Phoebe ikertestvérével. Joey elkezd a lánnyal randevúzni, ami eléggé zavarja Phoebe-t, mert nem jön jól ki a nővérével és félti Joey-t. Ross elkíséri Carolt és Susant a terhestornára, ahol Carol kissé megijed a látottaktól és már egyáltatlán nem biztos benne, hogy végig tudja csinálni a szülést. Közben Ross is tudatára ébred annak, hogy igazából apuka lesz. Chandler képtelen kirúgni egy csinos alkalmazottat, ezért inkább azt terjeszti róla, hogy mentálisan instabil és ezért nem lehet megválni tőle. Miután a lánynak feltűnik kollégái furcsa viselkedése, Chandler kénytelen bevallani az igazságot. Marcel elkapcsolja a TV-t, ahol most már minden műsor spanyolul megy. Senki nem tudja visszakapcsolni. Rachel végre elkezdi leszedni a karácsonyi égőket az erkélyről, de megcsúszik és majdnem leesik.
 
The One with Two Parts, Part Two 1995. február 23.   117
A vészhelyzetes dokik kora  
Monica beviszi Rachelt a kórházba, ahol kiderül, hogy Rachelnek nincs biztosítása, és emiatt kénytelenek nevet cserélni. Két helyes dokival találkoznak (Vészhelyzet: Ross doktor és Carter doktor), akik randira hívják a lányokat. Ám a randi rosszul sül el, mert a lányok összevesznek a névcsere miatt és a legrosszabb oldalukról mutatkoznak be. Ross nem tudja, vajon jó apa lesz-e belőle, ezért tanácsot kér barátaitól, végül apjához fordul segítségért. Joey folytatja a randizást Ursulával, ami Phoebe-vel való barátságát veszélyezteti, ugyanis lemarad Phoebe szülinapi bulijáról. Amikor Ursula nem válaszol Joey telefonhívásaira, mégis Phoebe próbál segíteni barátjának. Elmegy a testvéréhez tisztázni a helyzetet, és amikor kiderül, hogy Ursula dobta Joey-t, Ursulának kiadva magát finoman a fiú tudtára adja, hogy kapcsolatuknak vége. Marcel lenyel egy pár Scrabble betűt és fuldoklik. Azonnal kórházba viszik, ahol Ross rádöbben, mégiscsak meg tud birkózni az apasággal járó felelősséggel. A TV még mindig csak spanyol adókat ad, a végén a barátok spanyolul beszélnek.
 
The One with all the Poker 1995. március 2.   118
Póker, a férfias játék  
Rachel miután megunta a pincérnősködést, önéletrajzokat küld szét különféle vállalatokhoz és a Saks Áruházból pozitív válasz érkezik: behívják egy beszélgetésre. Ross Rachel után epekedik. A lányok úgy döntenek, beszállnak a fiúk póker partijába, amibe a fiúk végül beleegyeznek. A lányok hamar kikapnak, de újra szeretnének játszani. Monica versenyszelleme szárnyra kap, legalább annyira, mint amikor Pictionary közben egy tányér is repült. Monica meghívja Iris nénikéjét, hogy adjon néhány tanácsot a lányoknak, de ők újból kikapnak. Aztán a harmadik estén szintén nem állnak jól a lányok, de mikor Rachel megtudja, hogy nem kapta meg az állást, agresszívvé válik, és Ross hagyja, hogy Rachel nyerjen, mert szeretné boldognak látni.
 
The One Where the Monkey Gets Away 1995. március 9.   119
Itt a majom, hol a majom  
Amikor Rachel megtudja, hogy Barry eljegyezte Mindy-t, Rachel koszorúslányát, újra képesnek érzi magát a férfiakkal való randevúzásra. Ross úgy dönt, kihasználja az alkalmat. Ám mielőtt lehetősége lenne feltenni a kérdést, Rachel elveszti Marcelt, ami időlegesen hátráltatja kapcsolatuk továbbfejlődését. Rachel - nem tudván - hogy Marcel illegálisan tartott egzotikus majom, felhívja az Állatfelügyelőséget, ami csak tovább ront a helyzeten. Luisa jön befogni az állatot, akiről kiderül, hogy ugyanabba a középiskolába járt, mint Rachel és Monica. Azonban Luisa emlékei nem túl jók Rachelről, ezért nem húny szemet az ügy fölött. Amíg Mindenki a majmot keresi, Joey és Chandler két gyönyörű lánnyal ismerkedik meg, akiknek elromlott a radiátoruk. Luisa a pincében találja Marcelt, ahol megpróbálja elkábítani, ám Phoebe-t találja el a lövedék. Egy banánszállítmányt követve a csapat eljut Mr. Heckleshez, aki sajátjának mondja a majmot, egészen addig, míg Luisa meg nem érkezik. Rachel megfenyegeti Luisat, hogy feljelenti a Phoebe-t ért találat miatt, ha Ross nem tarthatja meg az állatot, ami jobb belátásra bírja az akadékoskodó nőt. Ross és Rachel végre kettesben maradnak, amikor megérkezik Barry, és bevallja, hogy még mindig szerelmes Rachelbe.
 
The One with the Evil Orthodontist 1995. április 6.   120
A szemét szájsebész  
Valaki távcsővel kukkolja a csapat lakását a szomszéd épületből. Joey kideríti, kiről van szó: egy nőről, aki nagyon kedves és szép bókokat mond. Chandlernek nagyon jól sikerül a randija Baniellel és most nem tudja, hogyan hívja őt vissza. Rachel az ágyban (a fogorvosszékben) köt ki Barryvel, ahelyett, hogy szakítana vele. Ám miután beszélt Mindyvel, Berry menyasszonyával, megváltozik a véleménye és úgy dönt, Berry mégiscsak egy szemét alak. Joey-t nagyon lenyűgözi az a Racheltől hallott dolog, miszerint Mindy tanította meg csókolózni. Ross keresztrejtvényt fejt.
 
The One with the Fake Monica 1995. április 27.   121
A felnőtt majom átka  
Valaki ellopja Monica hitelkártyáját. A számlákat látva Monica rájön, hogy a tolvaj sokkal érdekesebb életet él, mint ő. Ezért elhatározza, hogy megismerkedik az Ál-Monicával. Egy táncórán végül találkoznak és meglepő módon barátokká válnak. Monica és az Ál-Monica nagyon jól szórakoznak, míg a csalót le nem tartóztatják. Marcel eléri a felnőttkort, és felébred benne a szexuális vágy, ezért mindenre rámászik. Ross talál egy állatkertet, ahol elhelyezheti kedvencét. Az egész csapat kikíséri Marcelt a reptérre. Joey művésznevet keres magának. A keresés közben nagyon megtetszik neki a Joseph Sztálin.
 
The One with the Ick Factor 1995. május 4.   122
Az álmok mindent megkevernek  
Rachelnek erotikus álmai vannak: először Chandlerrel, majd Joey-ről és Chandlerről, de csak a legvégén - miután már majdnem kiborult - Ross-szal. Phoebe, hogy kiegészítse keresetét, helyettesíti Chandler titkárnőjét. Kiderül, hogy beosztottai egyáltalán nem kedvelik Chandlert, sőt még a beszédstílusát is parodizálják. Monica egy fiatalabb fiúval randevúzik, Ethan-nel, aki végül bevallja, hogy még annál is fiatalabb, mint először állította. Ez annyira zavarja Monicát, hogy végül szakít a sráccal. Ross beszerez egy személyi hívót, így Carol bármikor elérheti, ha esetleg be kell mennie a kórházba. Számos téves riasztás után végre eljön az idő, így mindenki elindul a kórházba.
 
The One with the Birth 1995. május 11.   123
Szülőszoba blues  
A csapat megérkezik a kórházba, ahol Carol szül. Ross és Susan folytatják a szokásos veszekedésüket a baba nevéről. Rachel flörtöl Carol orvosával. Phoebe énekel. Joey segít egy lánynak, Lydiának szülni. Monicát elfogja a vágy egy saját kisbaba után, Chandler próbálja megnyugtatni… nem sok sikerrel. A kisbabát végül Bennek nevezik el, miután a "két apa" beszorult egy kis tárolóba és Phoebe rávilágít a dolgok lényegére.
 
The One Where Rachel Finds Out 1995. május 18.   124
A szerelem elágazó ösvényei  
Joey egy termékenységi kutatásban vesz részt, ami akadályozza kapcsolata „beteljesedését” új barátnőjével, a gyümölcskosarat készítő Melanie-val. A csapat grillpartit rendez Rachel születésnapja alkalmából, ám Ross csak beugrik, hogy otthagyja ajándékát, mert Kínába kell utaznia a múzeum megbízásából. Amikor Rachel kinyitja a Ross által vásárolt ajándékot, Chandler véletlenül elárulja, hogy a fiú már régóta szerelmes a lányba. Rachel kirohan a repülőtérre, hogy beszéljen Ross-szal, de éppen elkerülik egymást. Amíg Ross távol van, Rachel hezitál a jövőt illetően. Végül úgy dönt, kimegy a repülőtérre Ross elé. Azonban azt még nem tudja, hogy Ross új barátnőt talált magának Kínában…